2017年备考GMAT逻辑真题解析

标签:2017年备考GMAT逻辑真题解析发布时间:2017/2/11 13:27:00

理清考试题目的重点有助于我们更快更好的掌握考试方法,下面是小编整理的2016年GMAT逻辑真题解析,希望对大家有用,更多消息请关注学优网。

Vargonia has just introduced a legal requirement that student-teacher ratios in government-funded schools not exceed a certain limit. All Vargonian children are entitled to education, free of charge, in these schools. When a recession occurs and average incomes fall, the number of children enrolled in government-funded schools tends to increase. Therefore, though most employment opportunities contract in economic recessions, getting a teaching job in Vargonia’s government-funded schools will not be made more difficult by a recession.

Which of the following would be most important to determine in order to evaluate the argument?

(A) Whether in Vargonia there are any schools not funded by the government that offer children an education free of charge

(B) Whether the number of qualified applicants for teaching positions in government-funded schools increases significantly during economic recessions

(C) What the current student-teacher ratio in Vargonia’s government-funded schools is

(D) What proportion of Vargonia’s workers currently hold jobs as teachers in government-funded schools

(E) Whether in the past a number of government-funded schools in Vargonia have had student-teacher ratios well in excess of the new limit

题目类型:

evaluate the argument

题目翻译:

V要求公立学校的学生教师比不得超过一个特定的数值。所有的V地的学生都有权在公立学校接受免费教育。当经济危机发生的时候,平均收入会下降,此时到公立学校上学的人会增加。因此,在经济危机中,到V地的公立学校找一份教师的工作不会很难。以下哪一项最有助于评估这段论述的正确性?

解题思路:

无既定思路,逐项分析。

逐项分析:

A、在V地,是不是有非公立的学校也为学生提供免费教育。无关项。

B、正确选项。如果答案是“是”,那么在经济危机中到V地的公立学校找一份教师的工作就会很难;如果答案是“否”,就不会很难。

C、V地公立学校现在的学生教师比例是多少。无关项。

D、V地的劳动力现在有多少在公立学校当老师。无关项。

E、过去V地公立的学校有没有学生教师比超过现在新规定的。无关项。即使过去有,以后也不会有,因为规定是新的。

正确选项:

B

免责声明:本文仅代表作者个人观点,与本网无关。
Ctrl+D

按Ctrl+D键将文章加入收藏夹

下次需要直接打开+收藏