2017年职称英语考试《理工A》阅读理解练习题

标签:2017年职称英语考试《理工A》阅读理解练习题发布时间:2016/11/8 19:10:00

2017年职称英语考试复习已经开始,为了帮助大家更好地备考职称英语考试,学优网为大家提供了相应的练习题,以下是《理工A》阅读理解练习题,希望对大家的备考有所帮助。

Centers of the Great European Cities

The centers of the great cities of Europe are meeting places by tradition. People gather there to drink coffee and chat late into the night. A mixture of locals and tourists make for an exciting, metropolitan atmosphere.

Squares, plazas (广场) and arcades (拱廊) form the heart of Europe's cities.

Venice in Italy has the Piazza San Marco -- a beautiful square surrounded by shops, churches,restaurants and cafes. In Barcelona, Spain, La Bosqueria is a lively market with hundreds of stalls selling all kinds of goods. London's Covent Garden is filled with fruit and vegetable stalls by day and musicians, acrobats ( 杂技演员) and artists by night. The government buildings at the center of many cities often are architecturally impressive. In London, they serve as a beautiful backdrop ( 背景) to the coffee tables that line the streets and the banks of the Thames.

These vibrant (有活力的 ) hearts are the product of centuries of evolution, social historian Joel Garreau told US News and Worm Report recently. "The reason people think Venice is so great today is you don't see all the mistakes." said Garreau. "Those have all been removed." Most European cities were laid out before the invention of the car, so bars, restaurants and cafes were near to people's homes. Today, the focus of many Europeans' life has moved away from the centers.

They live in the suburbs and outskirts, driving to supermarkets to get their supplies. But on a continent where people treasure convention, there are still those who hold onto traditional ways,living and shopping locally. These people, together with tourists, provide the city centers with their reason for existence.

Coffee culture plays a part in keeping these city centers flourishing. This is particularly true of Paris whose citizens are famous enthusiastic conversationalists. This skill is developed over many hours spent chatting over espressos (浓咖啡) and cigarettes.

Religion also plays a role in developing sociable atmosphere. People in Roman Catholic countries used to visit the church on an almost daily basis. "Entire com/#munities would gather in the same building and then move out to the markets, cafes and bars in the surrounding streets. An enormous example of this relationship between church and society is the Duomo. The huge marble cathedral in Florence, Italy is surrounded by bakeries and coffee shops, and caters not only to the tourist crowds, but also the local com/#munity.

36. It can be inferred from the first paragraph that each big city in Europe

A. has many large squares.

B. has many very magnificent sky-scrapers.

C. draws tourists in large numbers every year.

D. has a center where tourists meet their spouses.

37. Which statement is NOT true of Covent Garden?

A. It is crowded with people.

B. It is located in London.

C. It is filled with stalls.

D. It is surrounded by shops, churches, restaurants and cafes.

38. Why do people think that Venice is so great?

A. Because it is a famous tourist attraction.

B. Because you can reach anywhere by boat.

C. Because it is well-known for its merchants.

D. Because all the mistakes have been removed.

39. What are Parisians famous for?

A. Their pursuit of independence.

B. Their enthusiasm for conversation.

C. Their ability to keep the city flourishing.

D. Their devotion to developing a multiple culture.

40. The writer cites the Duomo in the last paragraph as an example to illustrate that_________.

A. there is a tight link between church and society.

B. all churches are magnificent.

C. old churches are very popular.

D. high-rise churches are impressive.

答案与解析:

36.C。推理题。题干:从第一段可以推断出欧洲的每个大城市都__________。利用题干关键词可以定位到文章的第一段,该处对欧洲大城市中心区的共同点作了一个概述。它们是否都有大广场、是否都有许多摩天大楼、是否有让旅游者和自己的配偶见面的中心,这些都没有提到。但文章提到了当地居民和旅游者共同创造了一种令人兴奋的大都市氛围,由此可以推断,这些城市每年都吸引了大量的旅游者。

37.D。细节题。题干:下列有关Covent Garden表述,哪+项是不对的?利用题干关键词或者选项关键词可以定位到第三段中间,该处讲到了位手伦敦的Covent Garden。选项A、B、C的内容在这段都可以找到,但D的内容找不到。

38.D。细节题。题干:为什么人们认为Venice是伟大的?利用题干关键词可以定位到第四段,即社会历史学家Joel Garreau在接受美国一本杂志采访时所说的话:“The reason people think Venice is so great is you don’t see all the mistakes…Those have all been removed.”

39.B。细节题。题干:Parisian以什么而著名?利用题干关键词可以定位到文章的倒数第二段,首先讲了咖啡文化对保持这些城市的活力所具有的重要性,然后说了巴黎正是如此。巴黎市民是出了名的热衷于聊天的(famous enthusiastib conversationalists),他们喜欢边喝咖啡边聊天。故答案为B。

40.A。细节题。题干:最后一段引用Duomo的例子说明。利用题干关键词可以定位到最后一段第四句,可见作者把the Duomo作为一个例子来说明教会和社会之间的密切关系。

免责声明:本文仅代表作者个人观点,与本网无关。
Ctrl+D

按Ctrl+D键将文章加入收藏夹

下次需要直接打开+收藏