2016年公共英语二级阅读模拟试题及答案

已有.人查看过本文标签:2016年公共英语二级阅读模拟试题及答案发布时间:2015-12-19100%好评.人参与打分

  There are many shops in Singapore where customers still bargain, although prices are clearly shown on the goods. There is nothing out of the ordinary in haggling; some shopkeepers expect you to and will be surprised if you accepted their prices immediately. We know that the prices in some stores are a bit higher than those in Change Alley, but we also realize that to keep a store like Robinson’s is by no means cheap. Besides, in such places we shop in air-conditioned(空调)comfort. For all these, we pay a little extra.

  It is not always true to say that things in Change Alley cost less. I once bought a Czechoslovakian glass butter-dish from Robinson’s for a little under two dollars. I then went on to Change Alley and just by chance saw an article of the same shape, design and size, in one of the shops. I then asked about its price, and was surprised when the man demanded more than four dollars for it. “How much can you offer?” he shouted at me. I offered him exactly the same price I paid for the article and his reply was shockingly rude(粗鲁). I opened my bag, showed him my receipt, stared at him and walked out of his shop.

  A buyer in England expects to find the price of goods clearly shown, or, to be told exactly what the price is. He knows this is the lowest price that will be accepted. If he thinks the price is beyond what he can afford, he shrugs(耸耸)his shoulders and walks away. He does not attempt to bargain with the shopkeeper. Even if he showed annoyance or surprise, he would expect to be told that if the price was unacceptable, he should try elsewhere.

  56. The underlined word “hagglin9” (1ine 2, para.1) in the text most probably means _________.

  A. accepting the prices immediately

  B. fixing the right cost for some goods

  C. arguing about the price of something

  D. paying extra for comfortable shopping

  57. We can learn from the text that Robinson’s is a store which sells.

  A. expensive goods

  B. air-conditioners

  C. Czechoslovakian goods

  D. goods at a bargain price

  58. The writer asked about the price of a glass butter-dish in Change Alley because he wanted to____________.

  A. buy it at a lower price

  B. change his dish for something else

  C. find out if the shop assistant is polite

  D. compare the prices of the dish in two stores

  59. Which of the following words best describes the feeling of a British customer when “he shrugs his shoulders and walks away” (1ine 3, para.3)?

  A. Frightened.

  B. Worried.

  C. Annoyed.

  D. Disappointed.

  60. What would probably happen if a customer does bargain with a shopkeeper in England?

  A. The customer would be advised to shop in other stores.

  B. The customer would get the goods at a lower price.

  C. They would discuss and then reach an agreement.

  D. They would quarrel about the price of the goods.

  【参考答案】

  56. C 【解析】题干要求选出划线词haggling在文章中最接近的意思。回到文章中,我们可以看到这个单词所在的句子中提到如果顾客立刻接受了他们的价格,店主会感到很吃惊,可见他们希望顾客跟他们砍价。所以文章中提到的不会令人意外的事情就是砍价,haggling在文中的意思就是“砍价”,故C正确。

  57. A 【解析】此题问的是Robinson是销售什么的商店。我们可以从第一段的最后三句话可以看出Robinson的商品都比较贵,而没有明确指出具体卖什么样的商品,故A正确2016年公共英语二级阅读模拟试题及答案2016年公共英语二级阅读模拟试题及答案

  58. D 【解析】此题问的是作者打Change Alley询问价格的原因是什么。由第二段的第一句可知并不是Change Alley的所有商品都比较便宜2016年公共英语二级阅读模拟试题及答案文章2016年公共英语二级阅读模拟试题及答案出自http://www.gkstk.com/article/wk-44851096736909.html,转载请保留此链接!。作者无意间在Change Alley发现了和自己买的一模一样的商品,因此想询问一下价格,与自己买的商品的价格进行一下比较,故D正确。

  59. D 【解析】此题问的是最能说明英国人耸肩离开时的心情的词是哪个

根据文章的内容可知英国人耸肩离开的原因是觉得商品的价格太高,没法接受,可见此事的心情是失落的。frightened“害怕的”;worried“担心的,焦虑的”;annoyed“恼怒的,烦闷的”;disappointed“失望的”,故D正确2016年公共英语二级阅读模拟试题及答案英语题库

  60. A 【解析】此题问的是如果在英国与店主砍价将会发生什么事情。文章的最后一句提到如果顾客感到烦恼或者惊,店主会建议到其他店看看。故A正确。

    看完本文,记得打分哦:很好下载Doc格式文档
    马上分享给朋友:
    ?知道苹果代表什么吗

    红苹果实用文章,深受网友追捧

    黄苹果比较有用,值得网友借鉴

    青苹果没有价值,写作仍需努力

    网友评论